19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Birdal Öztürk’ün Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ile başladı. Anıt Alanında düzenlenen törende çelenk sunumunun ardından Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Mevlana Meydanı’nından Mevlana Kültür Merkezi’ne kadar sporcularımız, gençlerimiz, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızın katılımı ile Gençlik Yürüyüşü ile devam etti.

Gençlik Yürüyüşü’nün ardından Mevlana Kültür Merkezi’nde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan Bayram Programında Konya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Birdal Öztürk günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını gerçekleştirdi.
 
Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 105. yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu yaşandığını belirten İl Müdürümüz Birdal Öztürk; Milletimizin tüm onur ve asaleti ile büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. 19 Mayıs sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklal ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. ‘‘Sizler yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar’’ diyor ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk. En büyük enerji ve moral kaynağım gençlerimizin yüzünde gördüğüm kararlılıktır diyor Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Sevgili gençler; Temeli 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan ‘‘Milli Egemenlik’’ ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayınız ki sizler; Atatürk'ün eserlerinin temel taşısınız. Unutmayınız ki; Her 19 Mayıs'ta Samsun'dan elden ele Ankara'ya koşturulan bayrağımız rengini siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır.Unutmayınız ki; ‘‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’’ sözde değil bu özde duygularla Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum.’’ dedi.

İl Müdürümüz Birdal Öztürk’ün konuşmalarının ardından milli sporcularımızca Sporcu Andı’nın okunması, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi öğrencilerinin müzik dinletisi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterisi, Konya Spor Lisesi ve Hamza Yerlikaya Spor Lisesi öğrencilerinin İkili Kule gösterisi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları ve özel sporcularımızca hazırlanan sportif gösteriler ve Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi gösterisi öğrencilerinin Halk Oyunları gösterileri ile devam eden program, 2023 yılında uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporcularımıza şanlı bayrağımızın takdimleriyle sona erdi.