Konya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdurrahman Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderlik ettiği, Aziz Milletimizin, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ile bütünleşerek 30 Ağustos 1922’de elde ettiği büyük zaferin 101. yıl dönümünü milletçe kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını belirten İl Müdürümüz Abdurrahman Şahin mesajında şu ifadelere yer verdi:

''30 Ağustos; 1071’de Malazgirt'te açılan sayfanın altına 1922 yılında vurulan şanlı mühürdür. O savaş meydanlarında yalnızca Anadolu toprakları düşman işgalinden kurtulmamış; aynı zamanda bu milletin hiçbir zulme ve işgale boyun eğmeyeceği tüm dünyaya ispat edilmiştir.

Ecdadımızın azim, iman ve heyecanı geleceğimizin sağlam temellerini oluşturmuştur. Bizler de aynı aşk ve inançla hedeflerimizi inşa ediyor, yarının sahipleri olacak evlatlarımıza her alanda dünya lideri bir Türkiye bırakmanın mücadelesini veriyoruz. 

Bu mücadelede en büyük gücü istiklal sevdalısı aziz milletimizden alıyor, bu topraklarda, şanlı bayrağımızın gölgesinde sonsuza kadar birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşayacağımızı bir kez daha tüm dünyaya haykırıyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden Milli mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda edan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, milletimizin ve şanlı ordumuzun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”