Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 1915 yılında vatan savunmasında Allahuekber dağlarında donarak şehit olan 90000 şehidimizin anısına “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ gerçekleştirdi.

Vatanı, milleti ve kutsal değerleri uğruna Allahuekber Dağlarında şehit olan 90 bin askerimizi anmak ve anlamak için ‘Vefakâr Gençlik Fedakâr Ecdadını Unutmayacak’ sloganıyla Sarıkamış Şehitlerini Anma yürüyüşü geniş katılımlı bir organizasyonla 8 Ocak 2017 tarihinde saat 10:00 da Konya Atatürk Stadyumundan başlayarak Konya şehir merkezini de içine alan bir güzergâhta gerçekleştirildi.

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz yaptığı açıklamada; ‘‘Tarihimizin acı olayı Sarıkamış harekatının 102.yılında Sarıkamış Şehitlerimiz ve tüm Şehitlerimizi anma programı, Gençlik ve Spor Bakanlığımız önderliğinde 81 İlde aynı anda gerçekleştirildi. 19 Aralık 1914 de başlayıp 9 Ocak 1915’de biten Kars ve Ardahan gibi düşman işgalinde olan İllerimizi kurtarmak adına Sarıkamış’ta rivayetlere göre 60-90 bin askerimiz soğuktan ve hastalıktan donarak şehadet şerbetini içtiler. Bu vesile ile hem Sarıkamış Şehitlerimizi ve tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Gençlerimiz, sporcularımız ve spor camiamızla vatan için, bayrak için, namus için ve iman için devletimizin ve milletimizin yanında hainlerin ve teröristlerin karşısında duracağız’’ dedi.

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ömer Ersöz, Konya ASKF Başkanı Remzi Ay, TSYD Konya Şubesi Başkanı Recep Çınar, Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, Şube Müdürleri, antrenörler, sporcular ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş şehitlerimiz anısına saygı duruşu İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunarak dualarla kültür park meydanında sona erdi.