Çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek amacıyla uygulanan, Atletizm, Badminton, Basketbol, Güreş, Halter, Judo, Karate, Masa Tenisi, Tenis, Taekwondo, Voleybol, Yüzme, Cimnastik, Kick Boks, Bisiklet, Wushu, Halk Oyunları ve Boks branşlarında hizmet veren Yaz Spor Okullarımızın açılış töreni Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atatürk Spor Salonunda coşkulu ve yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan açılış törenine, Vali Muammer Erol, Konya Milletvekillerinden Mustafa Kabakcı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Vali Yardımcısı Doç.Dr. Sefa Çetin, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Mustafa Elduran, ASKF Başkanı Remzi Ay, TSYD Konya Şubesi Başkanı Recep Çınar,  sporcular, antrenörler ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasına davetlilere hoş geldiniz mesajıyla başlayan İl Müdürümüz Mustafa Elduran;     “İnsanları birbiriyle kaynaştıran, Barışa katkı sağlayan, Dostluk ve kardeşliğin pekişmesinde etken rol oynayan, sağlıklı bir toplum oluşmasında önemi tartışılmayan ve  evrensel bir faaliyet olan sporun; günümüzde bireye, topluma ve ülkeye olan kazanımları ile sağladığı fayda tüm dünya insanı tarafından daha iyi anlaşılmaktadır.”dedi.

Sözlerine şöyle devam eden Elduran; “Ülkemizde de özgüveni gelişmiş dinamik bir birey, sağlıklı bir toplum, sevgi saygı ve hoşgörü anlayışında değerleri ile barışık bir gençlik, uluslararası organizasyonlarda daha çok ismi duyulan bir Türkiye için Gençlik Spor Bakanlığımız ve Spor Genel Müdürlüğümüz Gençlik ve Spor Politikaları geliştirmekte ve projeler üretmektedir. Seyyah Ulu Çınarın İzinde, Yaşam Boyu spor, Koşabilirken Koş bu projelerden bazılarıdır.

İşte İl spor okullarımızda sporun tabana yayılması amacıyla geliştirilen ve ülkemizde uygulanan projelerden bir tanesidir. İl spor okullarımızın temel amacı Sporu tabana yaymak, çocuklarımızı sporla tanıştırmak, geleceğin yıldız sporcularını yetiştirmek ve zararlı alışkanlıklardan korumaktır. Bunların yanına yani sporun bedensel faydasının yanına, çocuklarımıza ahlaki değerleri, sevgiyi, hoşgörüyü vatan ve millet sevgisini de kattığınız zaman ruhen ve bedenen sağlıklı, mutlu, huzurlu bir toplum için sporun önemini daha iyi anlarız.

Konya Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü olarak bu yıl 20 branşta açtığımız spor okulları yaz dönemine şu ana kadar 3376 çocuğumuz kayıt yaptırmıştır. Eylül ayına kadar devam edecek olan bu dönemdeki hedefimiz 5000 dir. Tabi ki bu sayıyı da yeterli görmüyoruz ileriki dönemlerde bu sayıları 2 ye 3 e katlamak zorunluluğumuz vardır.” dedi.

Özellikle Veliler ve Antrenörlere de seslenen İl Müdürümüz Mustafa Elduran;

“Saygıdeğer Veliler; Çocuklarınızı buraya getirip sosyal ilişkileri kuvvetli, sağlıklı bir birey ve geleceğin yıldız sporcuları olma yolunda attığınız bu adımdan dolayı sizleri tebrik ediyor, daha çok çocuğumuza  ulaşmak adına sizleri gönüllü spor elçisi kabul ediyoruz.

Kıymetli Antrenörlerim; Bizlere emanet edilen bu çocuklarımıza verdiğiniz sportif antrenmanın yanında onları kendi çocuğumuz gibi kabul edip ilgilendiğinizden, yukarda bahsettiğim değerleri de verdiğinizden eminim. Geleceğimizin Teminatı Sevgili Çocuklar Kıymetli Gençler; Sizler burada bulunmaktan dolayı şanslısınız vaktinizi hem eğlenerek hem öğrenerek hem yeni arkadaşlar edinerek geçiriyorsunuz. Hem de disiplini sevgiyi ve saygıyı da öğreniyorsunuz. Burada kazanacağınız kabiliyetleri daha ileriye taşımak adına okullar açıldığında da sizleri bekliyoruz. Hepinizin ilerde şampiyon bir sporcu olacağınızdan İlimizi ve ülkemizi en güzel şekilde temsil edeceğinizden kuşkum yok.

Kıymetli Misafirlerimiz; sonuç olarak bu hizmetlerin sunulmasında Bakanlığımız, Genel Müdürlüklerimiz, Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, Selçuklu Meram Karatay İlçe Belediye Başkanlıklarımız, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuz ve İl Müdürlüklerimizle koordineli bir şekilde çalışarak en kaliteli hizmetin sunulması çabası içindeyiz ve tüm kurumlarımıza verdikleri katkıdan dolayı teşekkür ediyorum.

“Konya da Spor Yapmayan Kalmasın” Sloganıyla hepinizi selamlıyor, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.” diyerek konuşmasına son verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Bisiklet gösterisi, Taekwondo Gösterisi, Okçuluk Gösterisi, Cimnastik Gösterisi ve Basketbol şut yarışması yapıldı. Davetlilerin keyifle izlediği Yaz Spor Okulları açılış töreni, Protokol üyelerinin sporcularla toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.