Gençlik ve Spor Bakanlığımızca yürütülen ve en az 1 milyon kişinin yüzme öğrenmesi hedeflenen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi ilimizde tüm hızıyla devam ediyor.

Yüzmenin insan sağlığına hem vücut gelişimi, hem de psikolojik olarak birçok faydası bulunduğunu belirten Konya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdurrahman Şahin, ‘‘Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun 2020 yılı sonuna kadar en az 1 milyon kişiye yüzme öğretilmesi hedefi doğrultusunda Konya Valiliğimiz, Konya Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyelerimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde yürüttüğümüz proje kapsamında çalışmalarımız devam ediyor’’ dedi. 

Proje kapsamında çalışmaların Koronavirüs tedbirleri alınarak pandemi kurallarına uygun bir şekilde devam ettiğini belirten İl Müdürümüz Abdurrahman Şahin, ‘‘Çumra Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ile Belediyelerimize ait bazı Yüzme Havuzlarında, cankurtaran ve uzman antrenörler eşliğinde sürdürdüğümüz Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi ile 7’den 70’e tüm halkımızın hem zihnen hem de bedenen sağlıklı olmasına katkı sağlayacağız. Bunun yanında da uluslararası anlamda göğsümüzü kabartacak, Ay-Yıldızlı bayrağımızı göndere çektirecek yeni şampiyonları da yetiştireceğiz. Buradan tüm halkımızı havuzlarımıza yüzme öğrenmeye ve salonlarımıza spor yapmaya davet ediyorum." diye konuştu.