Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bünyesinde, Herkes İçin Spor Federasyonu koordinesinde Avrupa Spor Haftası etkinliklerinin açılış töreni yapıldı.

Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemler kapsamında, sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kuralları gözetilerek Cumhuriyet Futbol Sahasında, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan tören, İl Müdürümüz Abdurrahman Şahin’in konuşmalarıyla devam etti. Sporun fiziksel olduğu kadar, psikolojik yönden geliştiren-değiştiren ve bütünlük kazandıran en önemli unsurlardan birisi olduğunu belirten İl Müdürümüz Şahin; ‘‘Her yıl geleneksel olarak düzenlenen, hareket bilincinin her yaştan ve her statüden bireyin günlük rutini haline getirilmesi ve bu alanda bilincin arttırılması amacı ile Avrupa’da çok sayıda farklı etkinliklerle kutlanan Avrupa Spor Haftası ülkemizde de “Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlıklı Yaşam” sloganıyla 81 il ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak yapılacak etkinliklerle gerçekleştirilecektir. Hareketliliği arttırmak, hem zihinsel hem de bedensel sağlık açısından önemlidir. Spor bizim yapmamız gereken ve sahip olmamız gereken bir alışkanlık olmadır. Hem zihinsel hem de fiziksel anlamda biz de İl Müdürlüğümüz olarak spor yapma bilincini alışkanlık haline getirerek 7’den 70’e tüm halkımızı spor yapmaya davet ediyoruz.’’ dedi.

İl Müdürümüz Abdurrahman Şahin’in açılış konuşmalarının ardından Wushu ve Cimnastik sporcularımızın gösterileriyle devam eden program, tüm katılımcıların dahil olduğu egzersiz hareketleri ile sona erdi.