Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda bilişimde tüketen değil üreten nesillerin yetişmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığımız yepyeni bir projeye imza attı.

Türkiye’nin 81 İl Gençlik Merkezlerinden gelen bilişim sorumlularına Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Uluslararası Gençlik Akademisi’nde 18-28 Nisan tarihleri arasında uzman eğitmenler tarafından eğitmen eğitimi verilmeye başlanıldı.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı 81 il gençlik merkezleri bilişim sorumlularına verilecek eğitmen eğitimi ve seminerlerin ardından tüm Türkiye’de aynı anda uygulamaya başlanacak olan Kod Adı 2023 projesi ile yılda 20.000 gencin eğitilmesi hedefleniyor.  

Proje kapsamında gençlere algoritma, programlama, problem çözme ve analitik düşünme yeteneği, sayısal zeka ve ürün geliştirme deneyimi kazandırılması hedeflenmektedir. Dünya’nın tüm gelişmiş ülkelerinde erken yaşta kodlama eğitimlerinde kullanılan materyaller ve yerli kodlama eğitimi platformunun da içinde yer alacağı genişletilmiş bir müfredat ile genç simalara yenilikçi ve üretkenliklerini artıracak bir eğitim programı sunuluyor.

Proje kapsamında tüm Türkiye’de seçilen en başarılı 100 gence özel bilişim uzmanları tarafından yaz döneminde ileri düzey yazılım geliştirme ve siber güvenlik eğitimleri verilecektir. 3 Hafta sürecek kamp programı ardından başarılı gençler sertifika almaya hak kazanacaklardır. Ayrıca bu gençler için TÜBİTAK ve BİLSEM kurumlarına tavsiye mektubu yazılarak farklı alanlarda eğitim ve istihdam olanakları elde etmeleri yönünde destekleneceklerdir.