19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı programı Atatürk Stadyumunda başlayıp Kültür Parkta sona eren gençlik yürüyüşü ile başladı. Programa Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Daire Müdürleri, Protokol Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anıt Alanı'nda düzenlenen törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ömer Ersöz, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gençlik yürüyüşü yapıldı. Daha sonra Kültürpark'a geçilen programda, açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ömer Ersöz, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın hem milli mücadelenin silinmez bir hatırası hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağı olduğunu söyledi. Gençlerin, beraberlik, hoşgörü ve kardeşlik ruhunu asla kaybetmemeleri gerektiğini belirten Ersöz, "Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı olan 2023 vizyonumuzu gerçekleştirecek nesiller olduğunuzu aklınızdan çıkarmayın. Bu sebeple şundan emin olun ki daha güçlü bir Türkiye'yi devralacaksınız ve görev sırası size geldiğinde bu emanetin yüklediği yüksek sorumluluğun her zaman bilincinde olacağınıza inancımız tamdır." Dedi.

Uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporcularımıza ve Ecdada Mektup Yarışması'nda dereceye girenler öğrencilerimize ödülleri verildi.  Wushu gösterisi ve halk oyunu gösterileriyle devam eden program, Gençlik Merkezi Müzik Dinletisi gösterisiyle sona erdi.