30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen törene ve 15 bin gencin yürüyüşüyle gerçekleştirilen "Kocatepe'den Dumlupınar-Zafertepe'ye Bağımsızlığa Giden Yolda" etkinliğine katılan Bakan Çağatay Kılıç, "Arnavutluk, Japonya, Letonya, Suudi Arabistan, Malta ve Myanmar'da, dünyanın 34 ülkesinde 78 şehitliğimiz var. Bunun ne anlama geldiğini ve manasının ne olduğunu iyi anlamanız lazım. 'Bugün komşularımızla, oradaki sıkıntılarla neden ilgiliyiz, neden bu kadar içindeyiz' diye soranların cevabı işte bu şehitliklerde gizlidir" dedi.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde düzenlenen törene ve 15 bin gencin yürüyüşüyle gerçekleştirilen etkinliğe katıldı. 

Bakan Çağatay Kılıç’ı Gençler Karşıladı
Bakan Çağatay Kılıç, Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 92. yıl dönümünde "Kocatepe'den Dumlupınar-Zafertepe'ye Bağımsızlığa Giden Yolda" adlı etkinliğin yapılacağı Zafertepe'ye gelişinde, ellerinde Türk bayrakları ile bekleyen gençler tarafından karşılandı. Gençlerin ellerindeki bayraklarla oluşturduğu koridorun içinden geçerek alana gelen Bakan Çağatay Kılıç, burada Zafertepe Anıtı'na çelenk bıraktı. Daha sonra sırasıyla Afyonkarahisar ile Kütahya valileri, belediye başkanları ve garnizon komutanları çelenk koydu.  

Kütahya Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Celal Başoğlu'nun konuşma yaptığı kutlamalarda, Hava Binbaşı Rasim Süt tarafından savaşın gerçekleştirildiği alan hakkında bilgi verildi.

Bakan Çağatay Kılıç 15 bin Gençle Yürüdü
Konuşmaların ardından Bakan Çağatay Kılıç, beraberindeki valiler, milletvekilleri, belediye başkanları, askeri erkan ve daire müdürleri ile Türkiye'nin dört bir tarafından gelen 15 bin gençle, Zafer Yürüyüşü'ne katıldı.  Mehter Takımı'nın öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşte gençler tarafından Türk bayrakları taşındı. 

Bakan Çağatay Kılıç, Zafertepe'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Dumlupınar'da kazanılan zaferin sadece Türkiye'nin ve Türk milletinin tarihini değil aynı zamanda dünya tarihini değiştirdiğini ifade etti. Buradaki zaferin altında birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu ile yazılmış bir destan bulunduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:
"Bu zafer, milletimizin bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya bir kez daha kanıtlamıştır. Bugün milletimiz için gurur günüdür. Sizler, istiklal coşkumuzu bütün dünyaya haykırıyorsunuz. İstiklal şairimiz ne güzel söylüyor, 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda'. Evet, bu topraklarda 92 yıl önce bugünlere ulaşmamız için cumhuriyetimizin, milletimizin değerlerini korumak için vatanını, inancını ve imanını korumak için atalarınız, ecdadınız şehit ve gazi oldu. Bugün sizler, bu bayrağı, bu destanı geçmişten aldığınız güçle taşımaya devam ediyor ve edeceksiniz."

"Milletimiz burada, Anadolu'da, Türkiye Cumhuriyeti'nde her zaman var olacağımızı ilan etti"
Ağustosun önemli bir ay olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bundan 4 gün önce Malazgirt'teydik. 943 sene önce Sultan Alparslan'ın Anadolu'nun kapılarını açtığında, oradaki birliği ve beraberliği, inancı bir kez daha yaşadık. İşte o zaferden, 1071'den sonra, 841 yıl sonra, burada, bu topraklarda aynı inanç, aynı iman, aynı güçle tekrar dünyaya haykırdı bizim milletimiz. Milletimiz burada, Anadolu'da, Türkiye Cumhuriyeti'nde her zaman var olacağımızı ilan etti."

Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. cumhurbaşkanının doğrudan millet tarafından 10 Ağustos'ta seçilerek Çankaya Köşkü'ne gönderildiğini anımsatan Bakan Çağatay Kılıç, yine ağustos ayında Türkiye Cumhuriyeti'nin 62. hükümetinin kurulduğuna dikkati çekti. 
Bu toprakların aynı zamanda Osmanlı İmparatorluğu'nun da kurulduğu topraklar olduğunu anlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Gençler, İstiklal Marşı'nın ilk sözünü unutmayın, 'Korkma'. Sizler hiçbir zaman korkmayacaksınız, her zaman ecdadınızın ve geçmişinizin gücünü içinizde hissedeceksiniz. Ancak gücünüz her zaman gelecekte olacak" diye konuştu. 

"Dünyanın 34 ülkesinde 78 şehitlik var"
Bakan Çağatay Kılıç, istiklal, vatan ve millet söz konusu olduğunda, huzurun tehdit edilmesi halinde, milletin bütün unsurları ile Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak her zaman dik duracaklarını ve istiklalini koruyacağını bildirerek, şöyle devam etti: 
"Arnavutluk, Japonya, Letonya, Suudi Arabistan, Malta ve Myanmar'da, dünyanın 34 ülkesinde 78 şehitliğimiz var. Bunun ne anlama geldiğini ve manasının ne olduğunu iyi anlamanız lazım. 'Bugün komşularımızla, oradaki sıkıntılarla neden ilgiliyiz, neden bu kadar içindeyiz' diye soranların cevabı işte bu şehitliklerde gizlidir. İstiklal söz konusu olduğunda, vatan ve millet söz konusu olduğunda, huzurumuz tehdit edildiğinde, milletimiz bütün unsurları ile Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Arap, Boşnak'ı ile yani Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak her zaman dik duracaktır, her zaman istiklalini koruyacaktır. Hiç kimse kusura bakmasın, bizler bugüne kadar nasıl olduysa, bundan sonra da İstiklal mücadelemizde yanımızda duran, Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Kocatepe'de, Zafertepe'de bizimle beraber duran, geçmişte bizim yanımızda olanlarla, bugün biz onların yanında durmaya, onlara destek olmaya devam edeceğiz."

"Biz sizleri daha iyi bir geleceğe hazırlamak için gece gündüz çalışacağız"
"Bizim bu topraklardaki geçmişimiz bin yılı aşıyor ancak geleceğimiz de sonsuz olacak" diyen Bakan Çağatay Kılıç, bugün artık mücadelelerin topla, tüfekle yapılmadığına işaret etti. 
Dün kılıçla yapılan mücadelenin bugün kalemle yapıldığını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:
"Dolayısıyla bizim şu anda, burada sizlere vereceğimiz emanet şudur. Bugüne kadar bizler çalıştık, sizler çalıştınız. Ancak bundan sonra gençlerimiz, bugün öğrendiklerinizle, bugün yaptıklarınızla geleceği kuracaksınız. Bugün bilgi dağarcığınıza aldıklarınızla, Türkiye Cumhuriyeti devletinin geleceği olacaksınız. Onun için sizlerin yanında sunulan bu imkanları sonuna kadar kullanın. Bu imkanlardan faydalanın. Biz sizleri daha iyi bir geleceğe hazırlamak için gece gündüz çalışacağız. Gece gündüz bu uğurda sizlerle beraber çalışmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla sizlerden tek bir ricamız var, çalışın, kendinizi geliştirin, ecdadınızdan aldığınız bayrağı daha ileriye taşıyın. Bizler şu anda Türkiye Cumhuriyeti devletinin temsilinde, icra makamındayız. Üstümüzdeki sorumluluğun da farkındayız. Buradaki görevlerimizi sonuna kadar, hiçbir zaman geri durmadan, her zaman ve her şart altında yapmak için bu yolda çabalayacağız. Bizler Türkiye'nin ve milletimizin geleceğinin nasıl kurulması gerektiğini çok iyi biliyoruz. Geçmişten ve ecdadımızdan nasıl bir medeniyet aldığımızı ve bu medeniyeti nereye taşımamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla sizlerle beraber her zaman el ele, kol kola, omuz omuza, millet olarak, ülke olarak geleceğe yürüyeceğiz."

Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasının ardından çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Törende, sanatçı Uğur Işılak tarafından da konser verildi.

Programa, Afyonkarahisar ve Kütahya valileri, milletvekilleri, belediye başkanları, garnizon komutanları, askeri erkan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.