Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü son zamanlarda uygulamaya koyduğu projeler arasına bir yenisini daha ekledi.

Sporun tüm kitlelere ulaşması ve sağlıklı bir yaşam için çeşitli projelere imza atan Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ‘’Hayallerine Koş’’ projesi ile bireylerin hem psikolojik hem de fizyolojik sağlığı için çalışacak.

Proje kapsamında gençlerin günümüzde karşılaştıkları problemlerle baş etme aşamasında uzman desteği almaları, çözüm yolları içim olumlu bakış açısı geliştirmelerini ve sosyalleşmeleri sağlanacak.

Selçuklu Kaymakamlığı, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü/Konya Gençlik Merkezi ve Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü/Selçuklu Toplum Sağlığı Merkezi ile beraber yürütülecek olan projede gençler fizyolojik ve psikolojik açıdan desteklenerek faydalı bir birey olarak topluma kazandırılacak.

Son zamanların en büyük sağlık problemlerinden olan obeziteyle mücadele edebilmek içinde çalışacak olan taraflar risk altında bulunan ve beden kitle indeksi yüksek olan gençleri de kontrol ederek konu hakkında farkındalıkları arttıracak.

Bir yıl boyunca uygulanacak olan proje alanında uzman kişiler tarafından yürütülerek antrenörler tarafından desteklenecek.

Sağlıklı bir yaşam için uygulanacak olan proje bugün Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Elduran ve Konya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hüsnü Murat Kaya tarafından imzalanarak hayata geçirildi.