10-12 Kasım 2017 tarihleri arasında Karadağ’ın başkenti Podgorcia’da yapılan 23 Yaş altı Avrupa Judo Şampiyonasında 73 kiloda mücadele eden Konya TOHM sporcumuz Bilal Çiloğlu, bronz madalya kazandı.

Çiloğlu günün ilk maçında Litvanyalı rakibini altın skorda aldığı waza-ari puanıyla geride bıraktı. İkinci turda Hollandalı rakibine iki waza-ari yapan Çiloğlu çeyrek finale çıktı. Sporcumuz, bu turda Moldovalı rakibini geçemeyince repesaja kaldı. Azerbaycanlı T. Valiyev’i ipponla yenen judocumuz bronz madalya için Romen M. Cercea ile karşılaştı. Normal süresi karşılıklı waza-ari puanlarıyla 1-1 sona eden zorlu mücadeleyi altın skorda kazandığı waza-ari puanıyla üstün tamamlayan Bilal Çiloğlu üçüncülük kürsüsünde yer aldı.

Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak Milli Judocumuz için tebrik mesajı yayımladı. Bakanımız Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Karadağ’ın başkenti Podgorcia’da yapılan 23 Yaş altı Avrupa Judo Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan Bilal Çiloğlu’nu kutluyorum. Genç Sporcumuzun gelecekte daha büyük başarılar kazanacağına inanıyorum. Devam eden 23 Yaş altı Avrupa Judo Şampiyonası’nda mücadele edecek olan tüm sporcularımıza da başarılar diliyorum”