Türkiye Satranç Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Türkiye Satranç Birinci Ligi ve bu yıl ilk kez hayata geçen Türkiye Satranç İkinci Ligi, 17 Temmuz 2017 tarihinde Konya’da başladı.

Birinci Lig'de 24 Takım ve 337 sporcu, İkinci Lig'de ise 33 takım ve 475 sporcu olmak üzere toplam 57 takım ve 812 sporcunun 9 tur sürecek zirve mücadelesinde Türk satrancının son derece güçlü takım ve sporcuları boy gösteriyor.

Konya Rıxos Otelde yapılan Türkiye Satranç Birinci Ligi ve İkinci Ligi, açılış töreni; TSF Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mali İşler Şube Müdürü Tamer Songur, Spor Şube Müdürü Ali Kanber, TSF Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Haznedaroğlu, Özgür Solakoğlu, Rafet Gülmez, Ali Ümit Şifaver, Ahmet Arda Kılıç, Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, Teknik Kurul Başkanı IA Aykut İlker Mete, Teknoloji ve Bilişim Kurulu Başkanı Gökhan Narman, Kulüpler Koordinasyon Kurulu Üyeleri, kulüp temsilcileri, sporcular, veliler ve sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşti.

9 tur sürecek yarış sonunda; İkinci Lig'de ilk dört dereceyi elde eden takımlar 2018 Türkiye Satranç Birinci Ligi'nde; Birinci Lig'de ilk üç dereceyi elde eden takımlar ise 2018 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'nde yarışmaya hak kazanacaklar.