Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarımız Faruk Özçelik, savaşta yakınlarını kaybeden Suriye’li ve Irak’lı çocuklara sahip çıkarak sosyal sorumluluk örneği göstermiştir.

Geçtiğimiz ay içerisinde Konya’ya yaptığı ziyaret esnasında Saraçoğlu Spor Kompleksi tesis incelemeleri sırasında tanıştığı, yakınlarını savaşta kaybedip ülkemize sığınan ve Konya’da ikamet ettiklerini öğrendiği Suriyeli ve Irak’lı çocukların futbol ve spor sevgisini gören Müsteşarımız Faruk Özçelik, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ömer Ersöz’e Saraçoğlu Spor Kompleksinde bulunan Sentetik Çim Yüzeyli futbol sahasından yararlanmaları talimatını vermiştir.

O günden itibaren haftanın 2 günü Saraçoğlu futbol sahasında antrenman yapan çocuklara Müsteşarımız Faruk Özçelik tarafından gönderilen eşofman, ayakkabı ve spor malzemeleri,  Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ömer Ersöz tarafından teslim edildi.  

Çocuklar, kendileriyle yakından ilgilenen ve sahip çıkan Türk halkına teşekkür ettiler.  Konya’da bulundukları zaman içerisinde Türkçeyi de iyi derecede öğrenen Iraklı ve Suriyeli çocuklar, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bizi sevindiren, yüzümüzü güldüren ve bizi sahiplenen bütün Türk yetkililerine ve halkına candan teşekkür ediyoruz. Özellikle burada bizimle yakından ilgilenen ve bize malzeme konusunda destek de bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik Beye de şükranlarımızı sunuyoruz. Bizlerin insanca spor yapmamıza katkı da bulundukları için kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır” diyerek sevinçlerini ifade ettiler.