Sporda birlik, beraberlik ve dayanışmanın tesisi ve sportif hareketliliğin sağlanması adına sporcularımızın gelecekte çok daha iyi imkanlara kavuşması, sportif anlamda rekabet edebilecek donanıma sahip olabilmeleri için Gençlik ve Spor Bakanlığımız koordinesinde 81 ilde eş zamanlı olarak spor kulüplerine yardım amaçlı “Spor Tesis Yatırımları ve Spor Kulüplerine Destek Programı” düzenledi.

Nakdi yardım ve spor malzemesi yardım programı kapsamında, amatör spor kulüplerine destek olmak ve onların ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla ilimizde yardım almaya hak kazanan 237 spor kulübüne 7 milyon 470 bin TL’lik nakdi yardım ve spor malzemeleri yardımı düzenlenen törenle Karatay Spor ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. 

Programa, Konya İl Protokolü ile birlikte Konya ASKF, TSYD, TÜFAD, TFFHGD Konya Şube Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Amatör Spor Kulüplerinin Yetkilileri, çok sayıda sporcu ve basın mensubu katılım sağladı. 

Program, protokol konuşmaları, halk oyunları gösterisi, taekwondo, wushu branşlarında sportif gösteriler ve akabinde nakdi yardım çeki ile çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.