19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdurrahman Şahin’in Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ile başladı. Anıt Alanında düzenlenen törende çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile birlikte sporcularımız, gençlerimiz, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızın katılımı ile Gençlik Yürüyüşü başladı.

Anıt Alanından, Kültür Parka gerçekleştirilen Gençlik Yürüyüşünün ardından Amfi Tiyatroda başlayan Bayram Programına Konya Valimiz Vahdettin Özkan ve ilimiz protokolü katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Konya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdurrahman Şahin, günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Tarihimizin dönüm noktalarından, Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı olan 19 Mayıs’ı, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlamanın coşkusunun yaşıandığını belirten İl Müdürümüz Abdurrahman Şahin; Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve cesaretle tek yürek olarak giriştiği milli mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır. Bir milletin yeniden dirilişine vesile olan aynı zamanda bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olan bu anlamlı günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Gençliğine armağan etmiştir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu şanlı gün, hem milli mücadelemizin silinmez bir hatırası, hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağıdır. Türk Gençliği Olarak; üreten, araştıran, teknolojiyi takip eden ve ülkemizi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için gayret gösteren geleceğin bireyleri olarak da, bizi biz yapan tarihimizi, değerlerimizi, kültürümüzü de asla unutmamalıyız. Diğer yandan birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhumuzu da asla kaybetmemiz gerekliliğini hatırlatmak istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu vatan için canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gençlerimizin, sporcularımızın ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.’’ dedi.

İl Müdürümüz Abdurrahman Şahin’in konuşmalarının ardından şiirler, halk oyunları ve sportif gösterilerle devam eden program, uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporcularımıza yapılan ödül töreniyle sona erdi.