Konya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdurrahman ŞAHİN, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. İl Müdürümüz Abdurrahman ŞAHİN mesajında;

‘‘Tarihimizin dönüm noktalarından, Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı olan 19 Mayıs’ı, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve cesaretle tek yürek olarak giriştiği milli mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır.

19 Mayıs, işgalci güçler tarafından Türk Milletine giydirilmek istenen esaret zincirine karşı topyekûn bir mücadelenin başlangıcıdır.

19 Mayıs, milletle çıkılan yolda yine milletin egemenliğinde cumhuriyete atılmış bir adımın başlangıcıdır.

Bir milletin yeniden dirilişine vesile olan aynı zamanda bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olan bu anlamlı günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Gençliğine armağan etmiştir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu şanlı gün, hem milli mücadelemizin silinmez bir hatırası, hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk aynı zamanda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur “ sözüyle de gençliğe sağlıklı olmanın ve spor yapmanın da önemine işaret ederken, “Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim” sözüyle de güçlü olmanın sadece bedensel olarak değil, ahlaken de önemine dikkat çekmiştir.

Geleceğimizin Teminatı Sevgili Gençler;  Türk Gençliği Olarak; üreten, araştıran, teknolojiyi takip eden ve ülkemizi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için gayret gösteren geleceğin bireyleri olarak da, bizi biz yapan tarihimizi, değerlerimizi, kültürümüzü de asla unutmamalıyız. Diğer yandan birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhumuzu da asla kaybetmemiz gerekliliğini hatırlatmak istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu vatan için canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gençlerimizin, sporcularımızın ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum." dedi.