26-27 Eylül 2020 tarihlerinde ilimizde gerçekleştirilecek olan “Tour Of Mevlana” Uluslararası Yol Bisikleti Yarışlarının Tanıtım Toplantısı Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ve Konya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdurrahman Şahin’in katılımıyla gerçekleşti.

Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu Basın Toplantısında açıklama yapan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, 12 takımın mücadele edeceği yarışın 26 Eylül Cumartesi günü saat 10:00’da Mevlana Meydanı önünden start alacağını söyledi.

Yarış parkurunun ilk defa bu sene ilçelerden geçtiğini ifade eden Federasyon Başkanı Erol Küçükbakırcı, ‘‘Önümüzde ki sene Kovid-19 tamamen biterse Uluslararası Mevlana Bisiklet Turunu 31 İlçemizin tamamından geçeceği 4-5 etaplık bir yarış olarak planlıyoruz. Yarışların 1.Etabı 26 Eylül Cumartesi günü Mevlana meydanından başlayarak Dedeler-Sarayönü mevkiinden devam edecek. Etabın bitiş noktası ise Selçuklu Belediyesi önünde olacak. 2.Etap ise 27 Eylül Pazar günü yine Mevlana meydanından saat 10:00’da başlayarak Yarma-İsmil-Ovakavağı-Çumra Çevreyolu ile devam ederek Meram Belediyesi önünde sonlanacak. Yarın yarışacak tüm takım ve sporcularımıza başarılar diliyorum.’’ diye konuştu.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdurrahman Şahin ise Uluslararası Mevlana Bisiklet Turunun en güzel şekilde yapılması noktasında, Konya Valiliğimizin, Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın ve Merkez İlçe Belediyelerimizin destekleriyle tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Konya’nın bisiklet sporuyla özdeşleştiğini aktaran İl Müdürümüz Abdurrahman Şahin, "İl Müdürlüğü olarak bisiklet branşını daha üst seviyelere çıkartmak ve ilimizin adını bisiklet branşıyla daha çok duyurmak için daha özverili çalışıyoruz. Uluslararası Mevlana Bisiklet Turunda mücadele edecek yurt dışından 7, ülkemizden 5, toplamda 12 takımımıza katılımlarından dolayı teşekkür eder, tüm sporcularımıza başarılar dilerim.’’ ifadelerini kullandı.