19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uyularak, İl Müdürümüz Abdurrahman ŞAHİN’in Atatürk Anıtına Çelenk Sunumunun ardından Saygı Duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti. Çelenk Sunma Törenine, Şube Müdürleri, sporcular ve Gençlik Liderleri katıldılar.

Bayram programı kapsamında bugün saat 19.19’da Büyükşehir Belediye Stadyumu ile Karatay Spor ve Kongre Merkezimizde milli sporcularımız, Yurtlarımızın ses sistemlerinden ise gençlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından İstiklal Marşımız okunacak.

Yine gün içerisinde İl Müdürlüğü antrenörlerimiz site gibi toplu yaşam alanlarına giderek vatandaşlarımıza evlerinin pencere ve balkonlarında spor egzersizleri yaptırılacak.

Halk Oyunları Eğitmenlerimiz tarafından ise evlerinin pencere ve balkonlarında bulunan vatandaşlarımızın da katılımıyla Konya yöremize uygun Halk Oyunları oynanacak.

Gençlik Merkezi üye gençleri tarafından ise dijital platformlarda Gençlik Marşı, Gençliğe Hitaben Şiirler, Atatürk’ün Samsun’a Çıkış Tasviri (3 Boyutlu), Memleket Türküleri, Gençlere Öğütler, Suriyeli öğrenciler tarafından İstiklal Marşı’nın okunması, Akıl ve Zeka Oyunları, Uçurtma Etkinliği ve Folklor çalışmaları yapılacak.