Gençlik ve Spor Bakanlığımız Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından Konya’da düzenlenen 5.Tematik Kış Kampları “Gönül Coğrafyası Kampı” sona erdi.

20-24 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılan 5. Tematik Kış Kampları Gönül Coğrafyası Kampının son gününde yazar Yusuf KAPLAN ve Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bilal ARSLAN, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda öğrencilerimizle buluştu.

Seminerin ardından kapanış konuşmasında Konya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdurrahman ŞAHİN, Ülkemizin dört bir yanından gelen gençleri, Hoşgörü ve Medeniyet şehri, Mevlana Diyarı Konya’da yapılan Gönül Coğrafyası kampında misafir ettiklerinden dolayı mutlu olduğunu belirtti. Gönül Coğrafyası Kampına Samsun, Karabük, Trabzon, Eskişehir, Kocaeli ve Sakarya illerinden gelen 150 öğrencinin katıldığını belirten ŞAHİN; ‘‘Tematik Kış Kampları kapsamında şehrimizde düzenlenen Gönül Coğrafyası Kampımızda alanında uzman akademisyenlerimiz tarafından verilen dersler, geziler, birçok sportif ve sosyal aktivite ile pırıl pırıl olan zihinlerinizi iyice parlatacak 5 günlük keyifli bir zaman dilimi geçirdiniz. Farklı yörelerden, farklı düşünce yapısına sahip kardeşlerimizin sevgi ve hoşgörü çerçevesinde bir araya gelip, kaynaştığınızı görmek bizlere mutluluk verdi. İnşallah bu birlikteliğiniz ve kardeşliğiniz daim olur. Sizleri, Anadolu topraklarında gönülleri birleştiren, ilmi ve öğütleri ile kardeşliği yeşerten Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin  ‘Vedalar, gözüyle sevenler içindir. Çünkü gönülden sevenler ayrılmaz.’ sözüyle Konya’mızdan güzel hatıralarla uğurluyor, Nice güzel kamplarda ve etkinliklerde buluşmak dileğiyle, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.’’ dedi.

Program sonunda, 5.Tematik Kış Kampları Gönül Coğrafyası Kampı’na katılan öğrencilere sertifika dağıtılarak hatıra fotoğrafı çekildi.