Gençlik ve Spor Bakanlığımız Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından 5.si düzenlenen Tematik Kış Kampları “Gönül Coğrafyası Kampı” Konya’da başladı.

Bugün başlayan ve 24 Ocak 2020 tarihine kadar devam edecek olan 5. Tematik Kış Kampları Gönül Coğrafyası Kampının açılış programı Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleşti.

Konya Vali Yardımcımız Sayın Fazlı AKGÜN ve Konya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdurrahman ŞAHİN’in açılış konuşmalarıyla başlayan “Gönül Coğrafyası Kampı” Prof. Dr. Tufan GÜNDÜZ’ün semineriyle devam etti.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdurrahman ŞAHİN yaptığı açılış konuşmasında; “İl Müdürlüğümüz ev sahipliğinde Kutalmışoğlu Süleyman Şah Yurt Müdürlüğünde gerçekleşecek olan Gönül Coğrafyası Kampına Samsun, Karabük, Trabzon, Eskişehir, Kocaeli ve Sakarya illerinden gelen 150 öğrencimizi insanlık tarihinin ilk yerleşim yerlerinden biri olan ve tarih akışı içerisinde birçok medeniyetin izlerini bağrında taşıyan,  sayısız tarih, kültür ve doğal zenginliklere sahip ve tarih boyunca belli başlı yollar üzerinde yer almış,  yetiştirdiği İslam büyükleri ile de tanınan, hoşgörü ve medeniyet şehri, Konya’mızda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Alanında uzman akademisyenlerimizin vereceği seminerler, geziler ve birçok sosyal aktivite ile 5 günlük keyifli bir kamp geçireceğinize inanıyorum. Bu kamp ile birlikte yeni arkadaşlıklar, yeni dostluklar, yeni bilgiler edineceksiniz.  İnşallah bu birlikteliğiniz ve kardeşliğiniz daim olsun.” dedi.

5. Tematik Kış Kampları “Gönül Coğrafyası Kampı” akademik seminerler, tarihi ve kültürel mekânlarının keşfedileceği şehir gezileri, sinema gösterimleri, konserler ve birbirinden farklı sportif etkinliklerle devam edecek.