2019 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi, Türkiye Satranç Birinci Ligi ve Türkiye Satranç İkinci Ligi Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ödül töreni ile sona erdi.

Türkiye Satranç Federasyonu ev sahipliğinde, Konya Selçuklu Belediyesinin destekleri ile hayata geçen 68 takım ve 983 sporcunun soluk soluğa takip edilen mücadelesine sahne olan 2019 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi, Türkiye Satranç Birinci Ligi ve Türkiye Satranç ödül töreni ile son buldu.

Nefes kesen karşılaşmaların ardından; Süper Ligde Tatvan Satranç Eğitimi Spor Kulübü, Birinci Ligde Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü Derneği, İkinci Ligde ise Beyazkale Satranç Evi Spor Kulübü Derneği şampiyonluk ipini göğüsleyen takımlar oldu.

TSF tarafından, Konya Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştirilen 2019 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi, Türkiye Satranç Birinci Ligi ve Türkiye Satranç İkinci Ligi heyecan dolu karşılaşmaların ardından tamamlandı.

Dünyanın sayılı, ülkemizin ise en güçlü ligi olan, 14 ülkeden 100’ü unvanlı, 14 takım ve 167 sporcunun hamle yaptığı Türkiye İş Bankası Satranç Süper Liginde; Tatvan Satranç Eğitimi Spor Kulübü şampiyon olurken, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ikinci, Deniz Su Aquamatch Satranç Gençlik Spor Kulübü Derneği ise üçüncü oldu.

22 takım ve 332 sporcunun yarıştığı Türkiye Satranç Birinci Ligi'nde ilk üç sırayı elde ederek 2020 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'ne yükselen takımlar 1. Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü Derneği, 2. Gökyay Vakfı Spor Kulübü Derneği, 3. Burhaniye Satranç Spor Kulübü olurken; 32 takım ve 484 sporcunun mücadele ettiği Türkiye Satranç İkinci Ligi'nde ilk dört sırayı elde ederek 2020 Türkiye Satranç Birinci Ligi'ne yükselme başarısı gösteren takımlar; 1. Beyazkale Satranç Evi Spor Kulübü Derneği 2. Apaydın Satranç ve Spor Kulübü Derneği 3. Mercan Satranç Eğitim Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği 4. Samandağ Altın Piyon Spor Kulübü-Hatay oldu.