Türkiye Bisiklet Federasyonu faaliyet takviminde yer alan “Bisiklet Türkiye Yol Şampiyonası” 28-31 Haziran 2019 tarihleri arasında Konya’da yapıldı.

Anıt Meydanı’nda başlayıp Kozaağaç Parkı’nda sona eren 121.3 kilometrelik mücadele Ahmet Örken’in zaferi ile tamamlandı. Örken 2:59:39’luk derecesi ile şampiyonluğu kucaklarken, kürsüyü Salcano Sakarya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nden takım arkadaşları Onur Balkan ve Feritcan Şamlı ile paylaştı. Sakarya ekibi bu sonuçların ardından takım klasmanında da zirveye çıkarken, Peloton İstanbul Spor Kulübü ikinci, Pamukkale Spor Kulübü ise üçüncü sırayı aldı.

Büyük Erkekler ile birlikte aynı yarış içerisinde koşulan U23 kategorisinde ise şampiyonluk Halil İbrahim Doğan’ın oldu. Doğan’ı Onur Turgut ve Ahmet Örencik izledi. Salcano Sakarya BBSK bu kategoride de takımlar şampiyonluğuna ulaşmayı başardı. Torku Şekerspor ikinci, Giresun Lisesi ise üçüncü sırada yer aldı.

Büyükler kategorisinde bireysel ve takım klasmanlarında şampiyonlar ödüllerini Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Berat Alphan’ın elinden alırken, ikincilere Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Fatih Sert, üçüncülere ise UCI Komiseri Koray Cantez ödül verdi.

U23 şampiyonları ödüllerini Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz’den, ikinciler Spor Şube Müdürü Ali Kanber’den, üçüncüler ise eski milli bisikletçi Erol Öztorun’dan aldı.

Yol yarışında ilk kez ulusal şampiyonluk elde eden Ahmet Örken 28 Haziran Cuma günü gerçekleştirilen zamana karşı disiplininde ise üst üste altıncı kez zirvenin sahibi olmuştu. Örken’i Onur Balkan ve Mustafa Sayar takip etti.

Kadınlarda da erkeklerde olduğu gibi zamana karşı şampiyonu değişmedi. Başkent Üniversitesi Bisiklet Takımı sporcusu Esin Yılmaz 2018’in ardından 2019’da da Türkiye şampiyonluğunu kucaklarken, Keziban Koyun ikinci, Kübra Bektaş üçüncü oldu.

Türkiye Bisiklet Yol Şampiyonasında derece alan sporcular şu şekilde oluştu;

Büyük Erkekler; 1.Ahmet Örken, 2.Onur Balkan, 3.Feritcan Şanlı

Genç Erkeklerde; 1.Bülent Mihraç Kokmaz, 2.Melih Çetin, 3.Ali Gök

U23 Erkeklerde; 1.Halil İbrahim Doğan, 2.Onur Turgut, 3.Ahmet Örencik olurken,

Türkiye Yol Şampiyonası Zamana Karşı yarışlarda derece alan sporcular;

Büyük Kadınlarda; 1.Esin Yılmaz, 2.Keziban Koyun, 3.Kübra Bektaş

Büyük Erkeklerde; 1. Ahmet Örken, 2.Onur Balkan, 3.Mustafa Sayar

Genç Erkeklerde; 1.Tahir Buğra Yiğit, 2.Emir Kaya, 3.Fatih Deniz

Master 50; 1.Zafer Yalın, 2.Erol Mısırlı, 3.Murat İşçimen

Master 40; 1.Mutlu Erçevik, 2.Timur Nizma, 3.Hüseyin Vardal

Master 35; 1.Hakan Yıldırım, 2.Ozan Özlem, 3.Oğuz Özçelik oldu.