Lisanslı Sporcu Sayısı 159 Bine Yaklaştı;

Amatör ve profesyonel spora ilginin her geçen gün arttığı Konya’da, lisanslı sporcu sayısı da her yıl büyük bir hızla artıyor. 2018 yıl sonu itibariyle Lisanslı Sporcu sayısı futbol branşı hariç 158.747 oldu.

7 Uluslararası, 170 Federasyon, 2.394 İl Faaliyeti;

Konya 2018 yılında 7 Uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptı. Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları, 54.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, U18 Avrupa Hokey Şampiyonası, Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu, Uluslararası 4. Enes Cup Bedensel Engelliler Badminton Şampiyonası, MTB Cup C1 Yarışları ve Voleybol Avrupa Kupasında Ziraat Bankası - Powervoleys Düren karşılaşmasında ve yarışmalarında 1.112 sporcu ve antrenör ilimize geldi.

Ayrıca 22 branşta toplam 170 federasyon faaliyetine ev sahipliği yapılırken, bu müsabakalarda ise 5.875 sporcu ve antrenör ilimize geldi. Konya’da, 29 branşta 2.394 İl faaliyeti ise sorunsuz ve başarılı bir şekilde düzenlendi.

Sporcularımızdan Uluslararası Şampiyonalarda 102, Türkiye Şampiyonalarında 710 Madalya;

2018 yılında 18 branşta 132 sporcumuz milli takımlarda yer alırken, 68 sporcumuz 11 branşta 102 Uluslararası derece elde ederek büyük bir başarıya imza attılar. Bu derecelerin 7’si Dünya Şampiyonalarında, 24’ü Avrupa Şampiyonalarında, 19’u Balkan Şampiyonalarında, 24’ü Uluslararası Şampiyonalar ve 28’i Open-Açık Turnuvalardan geldi. 

Ayrıca Türkiye Şampiyonalarında 513 Konyalı sporcumuz ise 22 branşta toplam 710 derece elde etmişlerdir.

44 Takımla Deplasmanlı Liglerde Mücadele;

İlimizde 275 kulübümüz aktif olarak sportif faaliyetlerde yer almakta olup, Ulusal liglerde farklı branşlarda 8 takımımız Süper Lig, 15 takımımız 1.Lig, 7 takımımız 2.Lig, 1 Takımımız 3.Lig, 15 takımımız ise Bölgesel Liglerde yer alarak toplamda 44 kulübümüz Konya’yı temsil etmektedirler.

TOHM ve Sporcu Eğitim Merkezimiz;

Milli sporcularımızın milli takım antrenörleri nezaretinde Olimpiyat Oyunlarına daha iyi hazırlanması amacıyla gerçekleştirilen Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) projesi kapsamında Konya’da Atıcılık, Atletizm, Bisiklet Halter, Judo ve Taekwondo branşlarında 52 sporcu 21 antrenör yer almaktadır. Yine spor dallarına göre spora başlama yaşında bulunan çocuklarımızın eğitim ve öğrenimlerini aksatmadan elit sporcu olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla faaliyet yürüten Konya Sporcu Eğitim Merkezimizde ise 66 sporcu ve 9 antrenör yer almaktadır.

Spor Okullarına Rekor Katılım;

Çocuklarımızın boş vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve küçük yaşlarda gençlerimize spor kültürünü yerleştirmek ücretsiz servis imkânı da sağlanan Spor Okullarımızda 2018 yılında 24 branşta 19.845 çocuğumuza hizmet verilerek, sporla tanıştırılmaları sağlanmıştır.

Yetenek Taraması ve Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projeleri;

Spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinde ilkokul 3.sınıf öğrencilerini kapsayan çocuklar taramadan geçirilerek farklı branşlara yönlendirildiler.

Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi ile havuzların daha aktif olarak kullanılması, ilkokulda okuyan özellikle 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin beden eğitimi ve spor dersini yüzme öğrenerek değerlendirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesindeki havuzlarımızda birçok öğrenciye yüzme öğretildi.