Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 1915 yılında vatan savunmasında Allahuekber dağlarında donarak şehit olan 90000 şehidimizin anısına “Sarıkamış Şehitlerimizi Anma Yürüyüşü’ gerçekleştirdi.

Vatanı, milleti ve kutsal değerleri uğruna Allahuekber Dağlarında şehit olan 90 bin askerimizi anmak ve anlamak için ‘Gençlik Şühedanın İzinde’ sloganıyla Sarıkamış Şehitlerimizi Anma yürüyüşü geniş katılımlı bir organizasyonla 6 Ocak 2019 tarihinde saat 10:00’da Konya Atatürk Stadyumundan başlayarak Konya şehir merkezini de içine alan bir güzergâhta gerçekleştirildi.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ömer Ersöz yaptığı açıklamada; ‘‘Tarihimizin acı olayı Sarıkamış harekâtının 104.yılında Sarıkamış Şehitlerimiz Anma Programı, Gençlik ve Spor Bakanlığımız önderliğinde 81 İlde aynı anda gerçekleştirildi. Sarıkamış’ta, Kurtuluş Savaşında, Çanakkale Savaşında ve 15 Temmuz Darbe Girişiminde bu ülkenin işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya gösterdik. Bu vesile ile hem Sarıkamış Şehitlerimizi ve tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Gençlerimiz, sporcularımız ve spor camiamızla vatan için, bayrak için, namus için ve iman için devletimizin ve milletimizin yanında hainlerin ve teröristlerin karşısında duracağız’’ dedi.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ömer Ersöz, Konya ASKF Başkanı Remzi Ay, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, Kredi ve Yurtlar Kurumu Şube Müdürleri, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, antrenörler, sporcular ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş şehitlerimiz anısına saygı duruşu İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunarak dualarla Kültür Parkta sona erdi.