Konya TOHM Taekwondo sporcularımız geçtiğimiz günlerde Yunanistan’da yapılan Başkanlık Kupasında, Tunus’ta yapılan Gençlik Olimpiyatları seçmesinde, Bulgaristan’da yapılan Açık Multi Avrupa Oyunlarında ve Ankara’da yapılan Ümitler Türkiye Taekwondo Şampiyonasında elde ettikleri dereceler ile kota alarak Gençlik Olimpiyatları, Avrupa Takımlar Olimpik Siklet Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonasına katılma hakkı elde ettiler.

Ümitler Türkiye Şampiyonasında Havva Nur Çoban Avrupa Şampiyonasına Direk Katılacak;

Türkiye Taekwondo Federasyonu faaliyet takviminde alan Ümitler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 6-11 tarihleri arasında Ankara’da yapıldı.

Ümitler Türkiye Taekwondo Şampiyonasında mücadele eden Konya TOHM sporcularımızdan Havva Nur Çoban 49 kiloda birinci olarak Aralık ayında yapılacak olan Avrupa Şampiyonasına katılma hakkı elde etti. Konya TOHM sporcularımızdan 46 kiloda ikinci olan Seher Şen, üçüncü olan Fatma Keleş ve 67 kiloda üçüncü olan İrem Baysal ise Milli Takım seçmelerine katılma hakkı elde ederek burada birinci olmaları durumunda Ümitler Avrupa Şampiyonasına katılma hakkı elde edecekler.

Bulgaristan’da Konya TOHM Bayan Takımımız Şampiyon Oldu;

Geçtiğimiz günlerde Bulgaristan’da yapılan Açık Multi Avrupa Oyunlarında Konya TOHM sporcularımızdan Emine Göğebakan Gençler 44 kiloda birinci U21 46 kiloda da üçüncü olarak Avrupa Ümitler Şampiyonasına her iki siklette kota almıştır. Bu sporcumuz önümüzdeki günlerde yapılacak olan Gençlik Olimpiyat Finallerinde ülkemizi temsil edecektir. Ayrıca Bulgaristan’da 46 kiloda Vildan Kılıç Gençler kategorisinde birinci oldu. Sporcularımızdan Havvanur Çoban ise 49 kiloda Olimpik Siklette birinci olarak Avrupa Takımlar Şampiyonasında mücadele etme hakkı elde etti.

Yunanistan’da yapılan Başkanlık Kupasında Konya TOHM Sporcularımızdan Huri Gökçe Göğebakan Yıldızlar 41 kiloda birinci olarak Yıldızlar Avrupa Şampiyonasına, Berra Nur Çiftçi ise 68 kiloda üçüncü olarak Avrupa Ümitler Şampiyonasında kota alarak direk katılma hakkı elde ettiler.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Gençlik Olimpiyatlarında, Avrupa Takımlar Şampiyonasında ve Avrupa Ümitler-Yıldızlar Şampiyonasında mücadele edecek sporcularımızı ve antrenörleri Ali Yıldız ile İlkay Batman’ı tebrik eder, başarılar dileriz.