Konya Antalya Çevre yolunda 8 kilometrelik parkurda başlayan ve 21 Haziran Perşembe günü sona erecek turda 9 ülkeden 12 takım, toplamda 74 sporcu yarışacak.

Toplam 452 kilometre koşulacak turu bugün, Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyesinden Ahmet Örken 1’inci, Torku Şeker Spor’dan Onur Balkan 2’inci, Torku Şeker Spor’dan Ivan Balykin da 3’üncü olarak tamamladı. Ayrıca Ahmet Örken, Genel Klasman Lideri ve En İyi Sprinter olarak Sarı ve Yeşil Mayolarında sahibi oldu. Dereceye giren sporcuların madalya ve ödüllerini Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ömer Ersöz ve Spor Şube Müdürü Ali Kanber taktim ettiler.

Uluslararası Mevlana Bisiklet Turunda 2.etap yarışı 19 Haziran Salı günü saat 09:30'da Anıttan başlayacak olan 140,4 km’lik Konya-Çumra-Akören etabıyla devam edecek.

Uluslararası Mevlana Bisiklet Turunda 3.etap 20 Haziran Çarşamba günü Konya-Beyşehir üzerinde 193,5 km yapılacak. Tur, 21 Haziran Perşembe günü yapılacak olan 110,3 km’lik Konya-Kızılören etabıyla son bulacak.