9-11 Mart 2018 tarihleri arasında Fas’ın Agadir kentinde yapılan Grand Prix müsabakalarında Konya TOHM sporcumuz Bilal Çiloğlu altın madalya kazandı.

Olimpiyat kulvarına puan kazandıran Grand Prix müsabakalarından bir olan Agadir Grand Prix müsabakasında 73 kiloda mücadele eden Konya TOHM sporcumuz Bilal Çiloğlu, ilk turu bay geçti. İkinci maçında Faslı A. Ezzine karşısında 1-0 geriye düştüğü müsabakayı ipponla kazandı ve üçüncü turda İsviçreli N. Stump’la karşılaştı. Bu müsabakayı da ipponla geçen Çiloğlu, çeyrek finalde Alman A. Zingg’e karşı 1-0 geride götürdüğü mücadeleyi ipponla kazandı ve yarı finalde Faslı A. El Meziati’ye  rakip oldu. Normal süresi 1-1 sona eren mücadelenin altın skor bölümünde ippon yapan Çiloğlu adını finale yazdırdı. Rus M. Mogushkov ile altın madalya için karşılaşan Çiloğlu bitime bir saniye kala rakibine waza-ari üstünlüğ sağladı ve birincilik kürsüsüne çıktı.

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak sporcumuz Bilal Çiloğlu’nu ve antrenörü Hakan Aydoğan’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.